Menu

Tips verhuizen naar studentenhuis

Ten eerste is het slim om af te spreken wat je kan overnemen van de vorige bewoner van de kamer. Zo kan het zijn dat hij/zij enkele meubels niet meer nodig heeft en deze aan jou wil schenken of voor een goedkoop bedrag aanbieden. Dit kost je niet alleen tijd en moeite, maar ook geld of je hoeft niet met je eigen meubels te gaan sjouwen. Mocht je nog meubels of andere zaken moeten kopen, doe dit dan allemaal in een keer. Dan hoef je alleen nog maar alles op de goede plaats neer te zetten als je de kamer in kunt. Zorg dat je ook op de hoogte bent van de afmetingen in je nieuwe kamer. Zo kun je zelf al een indeling maken van je kamer, zodat je dat niet ook nog hoeft te doen als je op je kamer arriveert. 

Je moet wel nog op school zien te komen. Neem daarom je fiets mee naar je studentenhuis of koop een goedkope fiets voor hier te gebruiken.

Kamer inrichten

Richt je kamer zo in dat jij er blij mee bent. Verf desnoods de muren als de verhuurder dat toe laat. Jij moet je tenslotte fijn voelen op de plek waar je het meeste te vinden bent. Zet hier en daar een plantje neer om wat sfeer te creëren in je kamer. Een erg goede tip is ook bepaalde meubels of muren multifunctioneel te gebruiken. Hierdoor bespaar je veel plek, aangezien een studentenkamer niet altijd de grootste ruimte is. 

Verder is het zeer belangrijk om je in te schrijven in de gemeente waar je nu gaat wonen. Dit is van belang voor verzekeringen etc.