Menu

Voor- en nadelen appartement huren

Iedereen wil zo voordelig mogelijk wonen. Het huren van een woning kent enkele voor- en nadelen. Deze staan hier voor je op een rijtje. 

Voordelen

  • Je zit nergens aan vast
  • Je hebt recht op huurbescherming
  • De verhuurder betaalt onderhoudskosten
  • Het huurcontract opzeggen gaat veel sneller dan de verkoop van een huis
  • Geen last van waardedaling huis
  • In sommige gevallen heb je recht op huurtoeslag

Nadelen

  • Je bouwt geen vermogen op met je huis
  • De huur kan ieder jaar worden verhoogd
  • Lange wachttijden voor huurwoningen in populaire gebieden
  • Investeringen in een huurwoning verdien je niet terug

Soorten appartementen te huur

Als bewoner van een appartement heb je te allen tijde te maken met onder- en/of bovenburen. Een appartement is namelijk een aparte woning die deel uitmaakt van een groter gebouw met nog andere woningen. Hoewel dit voor ieder appartement geldt, zijn er verschillende soorten appartementen te huur. 

Maisonnette

Een maisonnette is een woning die uit twee of meer verdiepingen binnen een groter gebouw bestaat. Hierdoor verschilt een maisonnette van een standaard appartement dat zich op één verdieping bevindt. Maisonnette is Frans voor ‘huisje’, wat is dit geval zeer letterlijk genomen kan worden. Het is namelijk een ‘huisje in een groter huis’. 

Penthouse

Een penthouse is een appartement op de bovenste van een appartementencomplex. Over het algemeen zijn penthouses uitgerust met luxere kenmerken dan de andere appartementen in het appartementencomplex. Penthouses beschikken over de standaard voordelen van een appartement zoals een voordelige ligging, maar kent ook extra voordelen die voortkomen uit de grootte en het ontwerp van deze soort appartementen.

Studio

Een studio is een eenkamerappartement. Deze kamer beschikt over een keukenhoek, maar fungeert tegelijkertijd als woon- en slaapkamer. Het toilet en de douche vind je in de meeste gevallen wel terug in een aparte ruimte. Een studio is oorspronkelijk bedoeld voor bewoning van één persoon. De aanzienlijk lagere kosten van een studio in vergelijking met een standaard appartement worden door veel personen als voordeel gezien. 

Goedkope appartementen huren

Het woningaanbod van WoningKoning kent een grote diversiteit. Dit is terug te zien in de verschillende groottes, locaties en prijzen. De huurprijzen hangen sterk af van de locatie. Zo zullen de prijzen van een appartement huren in de grote steden en andere populaire gebieden vrij hoog zijn, terwijl dit in andere gebieden aanzienlijk lager is. Zo zal jij als je op zoek bent naar een goedkoop appartement ook zeker een geschikte woning vinden. Zoek een appartement dat voldoet aan jouw wensen en eisen door gebruik te maken van verschillende criteria om je zoekopdracht mee te verfijnen.
Appartement huren via Woningkoning.nl
WoningKoning is een gezamenlijke verzamelwebsite van de grotere verhuur aanbod websites van heel Nederland. WoningKoning is niet verbonden aan een brancheorganisatie en hierdoor kunnen alle professionele aanbieders hun woningaanbod direct plaatsen. WoningKoning helpt je met de zoektocht naar een huur- of koophuis. Zo vindt iedereen snel en gemakkelijk een geschikte woning!