Menu

Tips om geld te besparen

Zoals hierboven aangegeven zijn er talloze verschillende manieren om geld te besparen. Ben jij benieuwd welke tips jij kunt toepassen? Kijk dan naar onderstaande lijst: 

Gemeentelijke belastingen

Wanneer je een laag inkomen hebt, dan is er een kans dat je bij de betreffende gemeente een ontheffing kan aanvragen voor de waterschapsbelasting en gemeentelijke belastingen. Wil je dit aanvragen dan is het natuurlijk vereist om een aanvraagformulier in te vullen. Stel dat je in aanmerking komt voor deze ontheffing, dan kan het zo maar eens zijn dat dit je een paar honderd euro bespaart. 

Tweedehandse spullen

Wanneer je verhuist naar een huurwoning of een koopwoning, dan worden er vaak nieuwe spullen gekocht. Vergis je er niet in wat er met de prijs gebeurt wanneer je tweedehandse spullen koopt in plaats van nieuwe spullen. Op marktplaats heb je zelfs de kans om bepaalde spullen gratis op te halen! Maar naast het kopen, vergis je ook niet dat het verkopen van jouw tweedehandse spullen weer geld op kan leveren. Ga eens jou spullen na en bedenk dan of je dat kunt verkopen. Dit kan je nog flink wat euro’s opleveren! 

Energiekosten

Energiekosten zijn maandelijks terugkerende kosten die afhankelijk van verbruik zijn. Wij hebben hier in Nederland de mogelijkheid om onze eigen leverancier van gas, water en licht uit te kiezen. En vaak hebben deze leverancier een mooie actie voor nieuwe klanten. Het is voor jou dus voordelig om iedere keer over te stappen wanneer de actie voor jou als nieuwe klant is verlopen. Gebruik een energie-vergelijker om te kijken welke actie het voordeligste voor jou is! 

Naast het constant gebruik maken van een actie voordeliger is, is het ook aan te raden om op eigen verbruik te letten. Een water koker gebruiken in plaats van een pan op een gasfornuis is bijvoorbeeld al een stuk ‘groener’ qua verbruik. 

Verzekeringen

Vele verzekeraars hebben het zelfde principe als de energie leveranciers, het overstappen naar een nieuwe brengt namelijk weer een actie met zich mee. Bij de verzekeringen heb je nog net wat meer speling in eigen handen. Ben je namelijk (bijna) nooit ziek? Dan is het mogelijk om te overwegen om je eigen risico te verhogen en waardoor je maandelijkse premie lager wordt. 

Bekijk daarnaast ook of je geen collectieve zorgverzekering kan afsluiten via bijvoorbeeld jou werkgever of sportvereniging. Wil je zeker weten wat het voordeligste is? Dan is het altijd aan te raden om een zorgverzekering vergelijker te gebruiken.

Toeslagen

De aller laatste tip van dit artikel: Controleer altijd of je alle toeslagen krijgt waar je recht op hebt! Wellicht heb je met je nieuwe woning recht op huurtoeslag? Dit kan maandelijks enorm veel geld opleveren! 
Heb je bovenstaande tips doorgenomen, dan weet je in ieder geval zeker dat je goed op de hoogte bent van jou financiële zaken en heb je wellicht geld kunnen besparen!