Menu

Welke stad moet ik kiezen?

Als eerst moet je zelf een budget stellen hoeveel je wilt uitgeven aan de kamer in de stad die je wenst. Zo is het veel duurder om in Amsterdam te gaan studeren dan in bijvoorbeeld Maastricht. Dit is een afweging die je voor je zelf moet maken. In Amsterdam is wel meer te beleven, maar dat zul je ook zien in de prijs. 

Sommige studenten vinden het fijn om bij een studentenvereniging te gaan. Zij willen meer sociale contacten en nieuwe vrienden maken, omdat ze naar een vreemde stad gaan en waarschijnlijk nog niet veel mensen kennen. Daarbij is een studentenvereniging gezellig en heb je wekelijks activiteiten, zodat er geen verveling gaat heersen als je vrije tijd hebt. In bijna elke stad waar grote scholen liggen, zullen ook studentenvereniging zijn. De keuze is dus aan jou als student om te kiezen welke vereniging bij je past. Zo zijn er in Utrecht veel verschillende deputatenvergaderingen, maar in Maastricht een stuk minder. 

Daarnaast zijn uitgaansgelegenheden ook belangrijk voor de meeste studenten. In welke stad zijn de leukste feestjes? Waar zijn de meeste activiteiten? Zo zijn er verschillende aspecten die de keuze van een stad gaan beslissen. Stel voor jezelf een lijstje op wat je belangrijk vindt aan een studentenstad en wat je minder belangrijk vindt. Dan kan je steden tegen elkaar afwegen en zal de keuze al iets makkelijk worden. Onthoud wel dat het niet alleen om de stad gaat, maar ook om de studie die er te vinden is!